logo
Ce este mâncarea hipoalergenică pentru câini și când este recomandată?
16 Nov

Câinii sunt membri iubitori și devotați ai familiei noastre - de aceea, vrem să le asigurăm cea mai bună îngrijire posibilă. Cu toate acestea, unii câini pot dezvolta alergii și sensibilități alimentare, lucruri ce pot afecta sănătatea și bunăstarea lor. În astfel de cazuri, hrana hipoalergică pentru animale poate fi o soluție eficientă. Dar ce reprezintă mâncarea hipoalergică pentru câini și când este aceasta recomandată?

Alergiile alimentare pot fi cauzate de diverse ingrediente comune din hrana pentru câini, cum ar fi carnea de pui, carnea de vită, ouăle, grâul, soia sau lactatele. Aproximativ 10% dintre câinii cu alergii alimentare prezintă simptome cutanate, cum ar fi mâncărime, erupții sau iritații ale pielii. Alții pot avea simptome digestive, cum ar fi diaree sau vărsături.

Ce este hrana hipoalergenica pentru câini?

Hrana hipoalergenica caini petshop

Hrana hipoalergenica pentru câini este un tip special de hrană formulată pentru a minimiza riscul de reacții alergice sau intoleranțe alimentare la companionii noștri. Acest tip de hrană este creat pentru a conține ingrediente cu un potențial redus de a provoca alergii sau intoleranțe. Principalele caracteristici ale hranei hipoalergenice includ:

- Ingrediente limitate: Hrana hipoalergică are, de obicei, o listă de ingrediente foarte scurtă și limitată pentru a reduce șansele de reacții adverse. Aceasta exclude multe dintre ingredientele comune care pot provoca alergii, cum ar fi puiul, carnea de vită, grâul și soia.

- Proteine hidrolizate: Unele mâncăruri hipoalergenice conțin proteine care au fost hidrolizate, ceea ce înseamnă că au fost descompuse în particule mai mici. Aceasta face mai puțin probabilă reacția alergică la proteinele mari.

- Fără aditivi și conservanți: Hrana hipoalergenică evită (de obicei) aditivii și conservanții care pot agrava simptomele alergiilor la tovarășii noștri patrupezi. 

Când este recomandată hrana hipoalergică pentru câini?

Hrana hipoalergică este recomandată în următoarele situații:

1. Alergii alimentare: Dacă câinele tău prezintă simptome alergice, cum ar fi mâncărime, iritații cutanate, diaree sau vărsături, medicul veterinar poate sugera o dietă hipoalergică pentru a exclude alergenii potențiali.

2. Intoleranțe alimentare: Câinii pot dezvolta intoleranțe alimentare la ingrediente obișnuite din hrana lor. Hrana hipoalergică poate ajuta la gestionarea intoleranțelor și la reducerea simptomelor.

3. Boală inflamatorie intestinală: În cazul animalelor de companie cu afecțiuni gastrointestinale, hrana hipoalergică poate fi ușor digerabilă și mai puțin probabil să agraveze inflamația.

4. Tratament postoperator sau post-boală: După operații sau boli, prietenii noștri necuvântători pot necesita o dietă ușor digerabilă și hipoalergică pentru a sprijini recuperarea.

Este important să consulți întotdeauna un medic veterinar înainte de a schimba dieta câinelui tău. Veterinarul poate efectua teste și investigații pentru a stabili cauza simptomelor și poate oferi recomandări specifice privind hrana potrivită pentru nevoile individuale ale animalului tău.

Așadar, hrana hipoalergică pentru câini poate juca un rol crucial în menținerea sănătății și confortului câinelui tău în cazul alergiilor sau sensibilităților alimentare. Consultarea cu un medic veterinar și selectarea hranei hipoalergenice corespunzătoare pot face o diferență semnificativă în calitatea vieții prietenului tău canin.

Ingrediente cheie în mâncarea hipoalergică pentru câini

Mancare hipoalergenica caini petshop

După cum am mai spus, hrana hipoalergenica pentru câini este concepută pentru a minimiza reacțiile alergice sau intoleranțele alimentare, făcând alegerea ingredientelor cheie esențială pentru această categorie de hrană specializată. Iată câteva dintre componentele principale pe care le găsim în mâncarea hipoalergică pentru câini:

     Proteine hipoalergenice: Proteinele din surse cu potențial scăzut de alergenicitate sunt esențiale în hrana hipoalergică. Acestea includ carne de miel, somon, curcan, sau peste. Evitarea proteinelor comune ajută la prevenirea reacțiilor alergice.

     Carbohidrați blânzi: Carbohidrații proveniți din surse blânde, cum ar fi orezul brun sau cartofii dulci, sunt preferați în hrana hipoalergică. Acești carbohidrați sunt ușor digerabili și puțin probabil să cauzeze intoleranțe.

     Acizi grași omega-3: Includerea acizilor grași omega-3 din uleiuri de pește sau uleiuri vegetale precum uleiul de in ajută la menținerea sănătății pielii și a blănii câinelui. Acești acizi pot reduce inflamațiile și mâncărimea cutanată.

     Fără aditivi sau conservanți: Hrana hipoalergică evită de obicei aditivii și conservanții care pot agrava simptomele alergiilor sau sensibilităților la câini. Înlăturarea acestor substanțe chimice poate contribui la reducerea reacțiilor adverse.

     Fibre solubile: Fibrele solubile precum inul și ovăzul pot ajuta la menținerea sănătății intestinale și pot reduce riscul de reacții digestive nedorite.

Iată un top al celor mai populare produse pentru hrană hipoalergică pentru câini disponibile în magazinul online Petmaster.ro

1. Royal Canin Medium Dermacomfort - Hrana Uscată pentru Prevenirea Iritațiilor Pielii (3 kg) - Această hrană uscată de la Royal Canin se află în fruntea preferințelor datorită capacității sale de a ajuta la prevenirea iritațiilor pielii la câinii de talie medie. 91% din proprietarii care au folosit acest produs s-au declarat mulțumiți, după 2 luni de utilizare!

2. Royal Canin Mini Dermacomfort - Hrana Uscată pentru Prevenirea Iritațiilor Pielii (1 kg) - Varianta Mini a hranei Dermacomfort este preferată de proprietarii de câini de talie mică care doresc să ofere o hrană hipoalergică de încredere. Formula previne reacțiile alergice, fiind bogată în acizi grași Omega 3 și 6, inclusiv GLA, EPA și DHA, pentru a susține și hrăni pielea câinelui. Formula este special dezvoltată pentru îngrijirea pielii și menținerea unei robe bogate și sănătoase.

3. Hrana Umeda pentru CâiniPetkult Sensitive cu Rata (800g) - Această mâncare umedă este populară datorită ingredientelor de înaltă calitate și potrivită pentru câinii cu sensibilități digestive. Se remarcă prin faptul că nu are adaos de substanțe artificiale; coloranti, conservanti, potențiatori de gust si miros ori organisme modificate genetic.

4. Hrana Umeda pentru Câini - Petkult Adult cu Curcan (800 g) - Această opțiune cu curcan este preferată de proprietarii de câini adulți care caută o hrană hipoalergică și delicioasă. Este o alimentatie naturala, superpremium fara ingrediente care provoaca alergii, intolerante sau modificari ale starii de sanatate: coloranti, conservanti, aditivi sintetici, arome artificiale, soia, organisme modificate genetic.

5. Brit Care Dog Sustainable Sensitive - Hrana Uscată pentru Câini cu Digestie și Piele Sensibilă (1 kg) - Această hrană uscată de la Brit Care este apreciată pentru formula sa specializată, concepută pentru câinii cu sensibilități digestive și probleme de piele. Conținutul ridicat de acizi grași nesaturați Omega-3 și Omega-6 ajută la menținerea unei blăni strălucitoare și a unei piei sănătoase prin întărirea părului, reducerea pierderilor, a uscăciunii și a mătreții și redarea luciului și strălucirii. Combinația de proteine de insecte și pește are proprietăți nutritive excelente, reduce riscul de alergii alimentare și este potrivită pentru câinii cu intoleranțe alimentare.

Vezi aici toate produsele din categoria de hrana uscata pentru caini cu alergii sau cerinte speciale! Ai reduceri, pachete si oferte speciale, in fiecare zi!

Aceste produse reprezintă opțiuni populare în categoria hranei hipoalergenice pentru câini disponibile pe Petmaster.ro și pot satisface nevoile nutriționale ale câinilor cu sensibilități alimentare sau cutanate. Este întotdeauna recomandat să consultați un specialist înainte de a schimba dieta câinelui pentru a asigura că alegerea este cea mai potrivită pentru nevoile individuale ale animalului tău de companie.