logo
Cea mai bună hrană uscată pentru pisici sterilizate? Iată Top 5 recomandări de neratat
29 Sep

Hrana potrivită joacă un rol crucial în menținerea sănătății și a bunăstării pisicilor sterilizate. Sterilizarea este o procedură obișnuită în România, iar alegerea alimentației adecvate este esențială pentru a gestiona consecințele acestei intervenții. Acest articol prezintă cele mai bune opțiuni de hrană uscată pentru pisicile sterilizate și subliniază importanța controlului greutății, sănătății sistemului urinar și prevenirii problemelor digestive.

Mancare pisici sterilizate

Starea pisicilor sterilizate în România

În țara noastră, pisicile sunt unele dintre cele mai des întâlnite animale de companie (bineînțeles, alături de câini, cei mai buni prieteni ai omului). Conform unui studiu citat de publicația Eva.ro, 4 din 10 români își împart casa cu una sau mai multe pisici.

Sterilizarea la pisici a devenit tot mai răspândită în România, având beneficii semnificative atât pentru animale, cât și pentru societate. Chiar dacă date exacte sunt limitate, statisticile arată că sterilizarea ajută la controlul populației de pisici abandonate pe străzi și previne nașterea necontrolată. Beneficiile acestei proceduri includ prevenirea reproducerii nedorite, reducerea riscului de anumite afecțiuni și reducerea numărului de pisici fără adăpost. Cu cât va crește numărul de câini și pisici sterilizate, cu atât mai mult va scădea numărul de pui abandonați.

Avantajele unei Diete Potrivite pentru Pisici Sterilizate

Hrana pisici sterilizate

Mâncarea adecvată este crucială pentru a asigura sănătatea micilor feline sterilizate și pentru a controla riscul de luare în greutate excesivă. Astfel, hrana poate să contribuie la:

  1. Controlul Greutății: La fel ca alte animale de companie și pisicile sterilizate au tendința de a lua în greutate mai ușor. Mâncarea atent concepută sprijină menținerea greutății sănătoase, indiferent de vârstă sau talie.
  2. Buna Funcționare a Sistemului Urinar: Pisicile sterilizate sunt predispuse la probleme ale sistemului urinar. Hrana corectă poate preveni formarea calculilor urinari.
  3. Limitarea Problemelor Digestive: O dietă echilibrată și digerabilă contribuie la prevenirea problemelor digestive comune, ajutând la o absorbție optimă a nutrienților (printr-un conținut echilibrat de prebiotice și fibre).

Cinci Recomandări de Luat în Seamă - Produse Disponibile la Petmaster.ro

1.  Royal Canin Sterilised Adult Hrana Uscata Pisici Sterilizate, 10 kg + 2 kg Gratis 

Formula adaptată pentru controlul greutății și sănătatea urinară la pisicile sterilizate.  Știai că după sterilizare, necesarul energetic al pisicii scade? Sterilised ajută la limitarea riscului de creștere în greutate datorită conținutului moderat de grăsimi și a porțiilor zilnice de hrană atent dozate.

2. PetKult Sterilised Hrana Uscata pentru Pisici, 7 kg

Hrană special formulată pentru a satisface nevoile nutriționale ale pisicilor sterilizate (adulte), cu rață, orez și mazăre. Aceasta reduce riscul de iritare a vezicii urinare (prin continutul de merisor ce influenteaza benefic pH-ul urinar); scade formarea ghemelor de par (inulina si celuloza) Fibrele contribuie si la eliminarea parului ingerat din tractul digestiv; În plus, complexul Synox 3D, cu extracte naturale din plante, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi.

3. Advance Cat Sterilized Adult Cu Pui, Hrana Uscata Pisici Sterilizate, 1.5 kg

Hrana conține proteine de înaltă calitate și ajută la controlul greutății. Conține curcan, orz și imunoglobuline - acestea sprijină o digestie sănătoasă și ajută sănătatea intestinală, printr-un conținut redus de energie și bogată în fibre. Acest lucru aduce o greutate corporală optimă și senzația de sațietate. Mai mult decât atât, sustine imunitatea si bariera defensiva naturală, grație polifenolilor de origine naturală și a procentului crescut de proteine.

4. Canagan Cat Light/Senior Sterilised Hrana Uscata Pisici, 4 kg

Hrană super premium fără cereale, ideală pentru pisicile sterilizate mai în vârstă sau cu sensibilități digestive. Puiul este proaspat preparat si este perfect complimentat cu legume si produse botanice. Astfel, oferă o cantitate foarte mare de proteine digerabile, cerute de nevoile evolutive ale pisicilor. In fine, garantează un nivel optim de taurina - pentru sanatatea inimii si a vederii.

5. Royal Canin Sterilised Adult Hrana Umeda Pisica Sterilizata, 12 x 85 g

 O opțiune umedă pentru variabilitate în dietă, menținând greutatea și sănătatea tractului urinar. Are în compoziție carne şi produse derivate de origine animală, cereale, produse derivate de natură vegetală, minerale, extracte de proteine vegetale, zaharuri. Această mâncare este special creată pentru a întruni condițiile unui Profil Macro-Nutrițional optim, lucru preferat în mod instinctiv de pisicile adulte.

Greșelile de Evitat: Hrana Normală pentru Pisici Sterilizate

Pisici sterilizate hrana

Hrănirea cu hrana obișnuită poate avea consecințe negative asupra sănătății pisicilor sterilizate. Acest lucru poate duce la luarea în greutate excesivă și creșterea riscului de probleme de sănătate. Așadar, mâncarea normală pentru pisici nu este potrivită pentru cele sterilizate, deoarece nu răspunde nevoilor lor nutriționale specifice. Pentru a asigura o sănătate optimă și un control al greutății, este esențial să alegeți o hrană special formulată pentru pisicile sterilizate și să urmați sfaturile profesioniștilor în domeniul veterinar sau al nutriției feline. Acest lucru va contribui la menținerea pisicii sănătoase și fericite, pe termen lung.

Pericolul Îngrășării la Pisicile Sterilizate

Este important să înțelegem riscul luării în greutate excesive la pisicile sterilizate. Această problemă poate avea consecințe grave asupra sănătății lor și poate duce la apariția altor afecțiuni.

     Consecințe Asupra Sănătății: Luarea în greutate excesivă poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială, probleme ale sistemului urinar și artrită. Aceste afecțiuni pot afecta calitatea vieții pisicii și pot necesita tratament medical costisitor.

     Creșterea Riscului de Afecțiuni: Pisicile supraponderale sau obeze sunt mai predispuse la dezvoltarea afecțiunilor cronice, iar aceasta poate scurta semnificativ viața lor. De exemplu, diabetul zaharat este mai frecvent la pisicile supraponderale și necesită gestionare constantă.

     Dificultăți în Mișcare: Greutatea în exces poate pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor și oasele pisicii, cauzând dificultăți în mișcare și disconfort. Aceasta poate limita activitățile fizice ale pisicii și poate afecta starea lor generală de bine.

Cum să Alegi Cea Mai Bună Hrană Uscată pentru Pisica Ta Sterilizată

Pentru a alege cea mai bună hrană uscată pentru pisica ta sterilizată, ia în considerare:

- Nevoile Individuale: Fiecare pisică are nevoi nutriționale specifice. Asigură-te că hrana se potrivește nevoilor individuale ale pisicii tale. De exemplu, o pisică mai în vârstă poate avea nevoie de o hrană special formulată pentru seniori, în timp ce una tânără și activă poate necesita o hrană cu un conținut mai ridicat de proteine.

- Calitatea Ingredientelor: Verificarea listei de ingrediente este esențială. Asigură-te că hrana pe care o alegi conține proteine de calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și menținerea masei musculare sănătoase. Evită hranele care conțin umpluturi sau aditivi artificiali.

- Consultarea Specialiștilor: Consultantii magazinului Petmaster.ro sau specialiștii în nutriție felină pot oferi recomandări personalizate. Aceștia pot oferi sfaturi utile, în funcție de nevoile specifice ale pisicii tale. De asemenea, pot să-ți ofere informații despre brandurile de încredere și produsele cu reputație bună.